Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

οι Σταχομαζώχτρες
οι σταχομαζώχτρες


Francois Millet 1814-1875


Μελέτη του πίνακα και συζήτηση.....
Έρευνα στο διαδίκτυο 
για τις αγροτικές εργασίες του καλοκαιριού
και για τον μόχθο της αγροτιάς ,
προκειμένου να απολαμβάνουμε τα αγαθά της γης.
Τα αγαθά κόποις κτώνται.....


Ένα φύλλο εργασίας...για την τέχνη !

Επειδή στην πόλη..που να βρούμε στάχυα....
ε.. σκέφτηκα να χρησιμοποιήσουμε ,
τα ξερά φύλλα από τις φρέζιες  του μπαλκονιού μου ,
(από την εκκαθάριση της γλάστρας)....

Έτσι χωρίς κόπο ,μπήκαμε όλοι μέσα στον πίνακα
 και γίναμε για λίγο σταχομαζωχτές.

ΟΥΦ .
ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΉ Η ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΖΩΉ ΚΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΌΤΗ.
ΑΛΛΑ ΈΧΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΆ ΠΩΣ ΑΓΩΝΊΣΤΗΚΕΣ 
ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ......

ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ....
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ,ΤΙΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

PITSINA


5 σχόλια:

 1. Εκπληκτικός ο πίνακας του Millet, όπως και το λειτούργημά σου κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Σε ευχαριστούμε γονείς και μαθητές για όσα μας έμαθες. Και εγώ προσωπικά, γιατί κατόρθωσες να κάνεις έναν μικρούλη να βγεί από το καβούκι του και να αισθανθεί, ότι είναι ανα πόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας και εσύ ο μέντοράς του. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ ΣΤΕΛΙΟΣ - Ζωή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ με συγκίνησε αυτό το σχόλιο......Ο Στέλιος μου είναι υπέροχο πλάσμα και αξίζει τα καλύτερα!!!. Είστε εξαιρετικοί γονείς και οι δυο και είμαι σίγουρη για την καλή πορεία που θα έχει. Εγώ σας ευχαριστώ..για όλα,μα κυρίως που μου εμπιστευτήκατε το παιδάκι σας και μας αφήσατε να δουλέψουμε χωρίς αρνητικές παρεμβάσεις.Η συνεργασία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, έχει πάντα αυτά τα θετικά αποτελέσματα...!!Καλό καλοκαίρι.Ξεκουραστείτε τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο Στέλιος, η μαμά και ο μπαμπάς σου εύχονται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση, από την ηλιόλουστη Σάμο, όπου ο Στελιος δε μαζεύεται από την παραλία και τα καλντερίμια με το φίλο του.

   Διαγραφή
 3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ;ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΜΦΕΒΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λατρεύω τους πίνακες και το πόσα μπορείς να περάσεις μέσα από αυτούς.. !! όπως και το πόσα μπορούν να σε γεμίσουν λίγες λέξεις...!! συνέχισε Πίτσινα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή