Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

εύκολη΄΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΝΙΖΑ΄΄ , tutorial σε 4 βηματα



Χρόνια μας πολλά !Σήμερα δεν γιορτάζουν μόνο οι Βαγγέληδες.Γιορτάζει ο απανταχού Ελληνισμός!
Όλα τα σχολεία εορτάζουν αυτό το διήμερο με εκδηλώσεις και παρελάσεις .Εσείς βγάλατε φωτογραφίες ;Ας κατασκευάσουμε μαζί την πιο απλή ΄΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΝΙΖΑ΄΄,που όμως παρά την απλότητά της έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά που βλέπετε ή να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα!!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 Α4 στα εθνικά χρώματα
  • 1 μέτρια πατατούλα
  • μπλε χρωμα, ακρυλικό ή τέμπερα ή κηρομπογιές ή....
  • χρυσό μαρκαδόρο ή σωληνάριο πάστα χρυσή
  • το κοπίδι σας ή ένα ψαλιδάκι

ΒΗΜΑ 1: Κόψτε ένα πλαίσιο με το κοπίδι σαν αυτό που βλέπετε στη φωτό και αφαιρέστε το κομμάτι που δεν χρειάζεστε.Αυτή θα είναι η κορνίζα

ΒΗΜΑ 2 :Πλύνετε και σκουπίστε την πατάτα .Με σταθερό χέρι και το μαχαιράκι σας , χαράζετε το σχήμα του σταυρού και αφαιρείτε ότι δε χρειάζεται.
ΒΗΜΑ 3:΄ Ωρα για λίγη διασκέδαση τώρα!Με ένα πινελάκι περνάτε λιγό χρώμα κάθε φορά πάνω στη σφραγιδούλα σας και πατάτε απαλα και σταθερά στο χαρτί σας περιμετρικά.

ΒΗΜΑ 4: Συμπληρώστε με χρυσό το 1821 και κολλήστε ένα καλαμακι, άν θελετε να δημιουργήσετε 3D αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο όπως φαίνεται εδώ:

Η κορνιζούλα μας είναι έτοιμη! .Προσαρμόζουμε απο πίσω την φωτογραφία της τάξης μας  ή κάθε παιδιού ξεχωριστά και αναρτούμε έξω απο την αίθουσα.  


Την Δευτέρα θα την εφαρμόσω στην τάξη μου με χαρτόνια, αλλά αν πλαστικοποιήσετε και το Α4, δίνει καλύτερο και σταθερότερο αποτέλεσμα.


Μπορούμε να φτιάξουμε μάζι με τα παιδάκια μας στο σπίτι παρόμοια κατασκευούλα και να μπεί η ανάλογη αναμνηστική φωτό ή να τη χαρίσουμε με αγάπη στους παπούδες .Θα ξετρελαθουν και θα καμαρώνουν!!

3 σχόλια: