Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

τσουνάμι



Αυτή την τόσο φοβερή νύχτα που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει στη ζωή του,
η σκέψη όλων μας ας αγκαλιάσει  τις ταλαιπωρημένες ψυχές .
Χαρίζω μια ονειροπαγίδα να κλέψει τους εφιάλτες απο τα ματάκια των παιδιών που βίωσαν τον όλεθρο.
Τη Δευτέρα θα αφιερώσουμε λίγο απο το χρόνο μας στην τάξη για να συζητήσουμε το θέμα .
Θα μιλήσουμε για τα στοιχεία-στοιχιά  της φύσης  και θα φτιάξουμε μια  τέτοια συμβολική ονειροπαγίδα ο κάθε ένας και μιά για την τάξη μας.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά φυσικές καταστροφές τέτοιου μεγέθους μας δείχνουν τη δύναμη της φύσης,και το πόσο μικροί είμαστε μπροστά στο μεγαλείο της.Υπενθυμίζοντάς μας ότι πρέπει να ζούμε το κάθε λεπτό της ύπαρξής πάνω στη γη.
    Όσο αφορά το νηπιαγωγείο τη Παρασκευή κάναμε ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού, τι θα κάνουμε αν τύχει να είμαστε στην παρεούλα ,στα τραπεζάκια...Τα παιδιά ήταν συνεργάσιμα σε σημείο που ρωτούσαν πότε θα κάνουμε της ασκήσεις με πραγματικό σεισμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη ΝΙΚΗ το θέμα το προσάρμοσες στο προγραμμά σου τυχαία ή πήρε κάτι το αυτί σου το πρωί ;Αν ισχύει το πρώτο σε διορίζω αυτοδικαίως την εκπαιδευτικο VAN της χρονιάς .θέλω στο εξής να με ενημερώνεις σχετικά.Αν ισχύει το δεύτερο σου καταθέτω τα διαπιστευτήρια μου γιατί αν το είχα μάθει κι εγώ θα τα παρατούσα όλα και θα το δούλευα όσο ήξερα για αρχή ,για να προλάβω την τρομολαγνεία των καναλιών που συχνά η δυστυχία κάποιων ανθρώπω γίνεται βούτυρο στο ψωμί τους.Σε καλωσορίζω και επισήμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή