Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κοπιάστε μέσα


ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Αγαπημένη δραστηριότητα με πολλαπλά ωφέλη. ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΕΙΣ λοιπόν, την Παρασκευή στην παρεούλα μας και αφου προσεγγίσαμε τη λαική σοφία με την ιστοριούλα αυτή που εξηγεί τις αποτόμες καιρικές μεταβολές  του Μαρτίου ,όμορφα τη ζωγραφίσαμε και απο τις πολλές επαναλήψεις την λένε με καμάρι και τα προνηπιάκια.Τη δραματοποιήσαμε και τη ζωγραφίσαμε και ατομικά .
Και επειδή η πενία τέχνας κατεργάζεται όλους τους μήνες μας θα τους κάνουμε βιβλιαράκι και θα το δημοπρατήσουμε στο τέλος της χρονίας .

......................................................................


ΑΝΘΙΣΜΈΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Κόψαμε ήδη  και δαχτυλοζωγραφίσαμε λουλουδάκια.Θα τα χρησιμοποιήσουμε κυρίως για μαθηματικές ασκήσεις πχ.πυκνωση -αραίωση , ομαδοποιήσεις ως προς το χρώμα, μετρήσεις και απλές μαθηματικές πράξεις .Επειτα θα τα αξιοποιήσουμε ως συνοδευτικό  ψυχοκινητικό υλικό , στο θεατρικο παιχνιδι μας ,την εμψύχωση του μυθου της αμυγδαλιάς και το ζωντάνεμα του περίφημου μουσικού θέματος ΑΝΟΙΞΗ τουVIVALDI.
Τα παιδιά έχουν την τάση να σέβονται περισσότερο και να διατηρούν το υλικό που έχει δημιουργηθεί απο τα χεράκια τους .
ΟΤΑΝ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ,ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ BANNER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ. 



..............................................................................................................




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ..... έρημη η φωλία των βιβλίων .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου