Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ανοιξιάτικες κατασκευές με τα παιδιά στο σπίτι 1

 Άνοιξιάτικα μανιτάρια  ΣΕ ΧΡOΝΟ D.T.
spring mushroom fast craft


Γιά αυριο δεν έχουμε πολλά διαβάσματα.Να μια ακόμα ευκαιρία λοιπόν να διασκεδάσουμε μαζί .
Η Μαργιαννούλα σήκωσε τα μανίκια και... ιδού.

υλικά απο την οικιακή ανακύκλωση


βάφει.....

και ένα μανιταράκι ξεφυτρώσε ξαφνικά στην κουζίνα μας.
ΣΗΜ:την χειροτεχνία αυτή δεν την είδαμε κάπου .Μας προέκυψε ύστερα απο τυχαίους συνδιασμούς υλικών,
Σκέφτομαι να την κάνω και στην ταξούλα μου γιατί  είναι γρήγορη και φεύγουν απο τη μέση αρκετά ρολά και κεσεδάκια που όλες μαζεύουμε .ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΎΛΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΘΟΎΝ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ. ΕΤΣΙ  ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΒΟΎΛΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΑΩΝ-ΠΕΖΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
Θεωρώ οτι η απλοικότητα και η απλότητα που έχει το μανιταράκι, το κάνει κατάλληλο και γιά πολύ μικρά παιδάκια 2-3 ετών στον παιδικό
και στο σπίτι. Αν ανοίξετε πορτούλα θα γίνει ένα μανιταρόσπιτο όπου θα το παίζει το παιδι στο συμβολικό του παιχνίδι .Αν δεν βαριέστε κάντε έτσι ΄και το μανιταροχωριό ....

7 σχόλια:

  1. Να μαι κι από δω το βρήκα εύκολα αφού μου έγραψες το url!!!!!Τί ομορφιές, τί ωραίο μανιτάρι!!!!!Αυτά τα άχρηστα υλικά είναι θησαυρός!!!!!Λοιπόν, Καλή αρχή και θα τα λέμε συχνά!!!!!!!!Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις προτάσεις και δε με κουράζεις καθόλου...μου αρέσει να εποικοινωνώ, να κάνω νέα πράγματα, να ανανεώνω το υλικό και να φτιάχνω τη διάθεσή μου!!!
    Να σου ζήσουν οικορούλες σου, να τις χαίρεσαι. Έχω κι εγώ μια κόρη δύο ετών. Τα τρομερά δύο που λένε...
    Φιλάκια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσόρισες .Χαίρομαι που τα κατάφερες .Πώς θα μπορούσα να κάνω γνωστή τη σελίδα μου με τη διευθυνση που σου έδωσα ;Μου λένε οτι όντως δυσκολεύονται να με έντοπίσουν ή να καταχωρήσουν σχόλιο .Που να το ψάξω;Είμαι ΑΣΧΕΤΗ με αυτά.
    Να χαίρεσαι το παιδάκι σου ,πάντα γερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το σχόλιο δε δυσκολεύτηκα καθόλου!!!!Μπορείς να μπαίνεις στα ιστολόγια των συναδέλφων και εκείνοι θα σε βάλουν στα αγαπημένα τους, όπως σε έβαλα κι εγώ. Έτσι κάποιος που ενδιαφέρεται θα κάνει κλικ και θα έχεις επισκεψιμότητα. ¨οταν κάνεις ένα σχόλιο βάζε, αν θέλεις, σαν υπογραφή, από κάτω το url σου, έτσι θα σε εντοπίζουν ευκολότερα!!!!!!!Επίσης μπορείς στις αναρτήσεις σου να βάζεις ετικέτεςπχ, κατασκευές για άνοιξη, πασχα κλπ έτσι θα σε βρίσκουν κατευθείαν από τις μηχανές αναζήτησης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο καλή μου .Με σώζεις.Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι χειροτεχνίες, μας είναι πολύ χρήσιμες!!!Θέλουμε κι άλλα!Το μανιταράκι πανέμορφο!Χάρηκα που βρεθήκαμε και σ'ευχαριστώ για την επισκεψή σου στο blog μου!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσόρισες Λαμπρούκα .Σε θαυμάζω πολύ όπως και όλη σου την παρεούλα .Ειμαι καινούρια και αν και με κομπλάρετε με τα θαυματά σας ,χαίρομαι να περνάτε κι απο εδώ .Πού ξέρεις κατι μπορεί και να σας ενδιαφέρει .Το αντικείμενό μου δεν είναι καθαρά εικαστικό αλλά κυρίως παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Αν αποδεχθούμε όμως οτι- οι μαμάδες κυρίως-, εκτός απο πρότυπα είμαστε και οι πρώτοι παιδαγωγοί των παιδιών μας ..ε τότε πρέπει να με επισκέπτεσαι καθημερινά,μιάς και η προσέγγιση μου στα παιδαγωγικά είναι αναπόφευκτα μαμαδίστική.Ευχαριστώ θερμά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή