Απο το πρωϊ ήμουν στην επιμόρφωση (Μ.Π.Ε)για τους εκπαιδευτικούς......
Γύρισα αργά και δεν είχα κάτι έτοιμο για να φάει η οικογένεια .
Πριν καλά καλά αλλάξω ,έριξα στο φούρνο αυτό το ταψάκι .
Έβαλα νερό στο βραστήρα( για να μην περιμένω να κοχλάσει στην κατσαρόλα και χάσω χρόνο),
ενώ ταυτόχρονα έβαλα σε βαθύ τηγανάκι να τσιγαρίζονται μανιτάρια πορτομπέλο και λωρίδες μπέϊκον .
Όταν μισομαλάκωσαν, έριξα κρέμα γάλακτος λάϊτ , πιπέρι ,
λίγο αλάτι και άνηθο ψιλοκομμένο που έχω πάντα ΄¨ έτοιμο στην κατάψυξη!!!.
Άφησα το μείγμα του τηγανιού σε χαμηλή φωτιά
και έβρασα παράλληλα στην κατσαρόλα ,
με το γνωστό τρόπο al dente τα ζυμαρικά .
Βουτύρωσα το ταψί και έριξα τις στραγγισμένες πένες μαζί με τριμμένο τυράκι για γεύση.
Ωστόσο η κρέμα μου έδεσε ελαφρώς και την περίχυσα στα ζυμαρικά.
Πασπάλισα με λίγο τυράκι ακόμα
και το έριξα στο φούρνο
στους 200 , με αντιστάσεις στην πάνω σχάρα
ΠΡΟΣΟΧΗ να μη σας στεγνώσει.
Το ταψάκι μου την έκανε τη δουλειά του!!!
Όλοι φάγαμε αλλά τα παιδιά ξετρελάθηκαν πάλι.
Το φαγάκι αυτό, με έχει γλυτώσει πολλές φορές ,
γιατί δεν έχει σπουδαία διαδικασία .
Τα τριμμένα τυριά είναι τα γνωστά υπόλοιπα τυριών σε σακουλάκια που μου ξεμένουν συχνά στην κατάψυξη.
Λίγο ρεγγάτο ,λίγο κεφαλοτύρι, λίγο κασσεράκι .
Ε! Μιά φορά τα μαζεύω όλα αυτά και τα χρησιμοποιώ.
Έτσι και δεν πετάω τίποτα και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε τυριού κάνουν το φαγάκι μου μοναδικό!!
.Αυτό είναι το μυστικό μου
και ........γλύφουν όλοι τα πιάτα τους χαχαχα!!!
Αυτό το φαγάκι το κάνω σε τραπέζια γιορτών και γενεθλίων
ή αν τύχει να έρθει ξαφνικά καλή παρέα..!!!!
Για μένα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά που νιώθω όταν ετοιμάζω με τα χέρια μου ,το φαγητό που θα προσφέρω σε αγαπημένα πρόσωπα.
Νομίζω πως και το σπιτάκι μου χαίρεται μαζί μου....!!!!!
ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ,,ΑΠΟ ΑΠΛΗ, ΑΠΟ ΠΙΤΣΑ ,,ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΜΙΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΣΕΒΑ!!ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΚΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝ ΣΕΒΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό NICKY:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πήρε που λένε η μυρωδιά και πέρασα κάνοντας ένα break (που έλεγαν και οι αρχαιοί Έλληνες)από το pde που περιμένουμε από τις 12.30.(Τι σου λέω τώρα ο καθένας με τον πόνο του).
Αγαπητή Pitsina όντως είναι πολύ σημαντικό η κρέμα γάλακτος σε αυτό το φαγητό να είναι light, διότι πρέπει να προσέχουμε και τη σιλουέττα μας και η καρμπονάρα είναι στο top 10 των διαιτητικών συνταγών.
Αστειεύομαι το ξέρεις...
Σε γλυκοφιλώ και απόμακρύνομαι από τον υπολογιστή γιατί τα μάτάκια μου θα γίνουν κόκκινα σαν τα τριαντάφυλλά σου...(Κρίμα που δεν μυρίζουν-παραληρώ ,το ξέρω).
ΠΙΤΣΙΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΖΕΤΑ. ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΓΛΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΓΕΜΙΣΤΟ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ..ΚΑΛΑ..ΧΑ ΧΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ.
ΜΟΥΡΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΑΚΙ!!!!!!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα, όταν με το καλό μας καλέσεις στο σπίτι σου να μας φτιάξεις(σρλουπ) αυτό το (σρλουπ) φαγητό, αλλά και εκείνη τη (σρλουπ)γαριδομακαρονάδα........ πω,πω,πω....αμάν βρε Πιτσίνα τα έκανα όλα μούσκεμα από τη σιελόρροια που μου προκάλεσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ..ΓΙ ΑΥΤΌ ΣΑς ΑΓΑΠΏ ΌΛΕς......
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια ,έγινε όντως πολύ ωραίο και μακάρι να σας είχα κοντά να το τσακίζαμε.Απ ευθείας απο το ταψί και εμείς τριγύρω με πιρούνια χαχαχα
Αχ! Δεν έπρεπε να περάσω από το σπιτάκι σου!!!! Είναι αργά,και μ' έκανες να θέλω να φάω. Τα μακαρόνια με ότι κι αν είναι είναι τ' αγαπημένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδα καρμπονάρα φούρνου και ήρθα-περίσσεψε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο!
Φιλιά!
καρμπονάρα μετά την επιμόρφωση;;;;;;;μμμμμ;;;θεικό μετά από το μπλλα μπλα να ηρεμήσουμε και να φάμε....μπράβο πιτσινάκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεξάνδρα
Να μαι κ εγώ μιας και η μαμά μου ήθελε να με στείλει εδώ... χαχαχα Πραγματικά είμαι ΜΑΚΑΡΟΝΟΥ και το δηλώνω ευθαρσώς και χωρίς ντροπή!! Φαίνεται υπέροχο αυτό που έχεις φτιάξει! Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία , συνονόματη Ελένη,και Ζετάκι ευχαριστώ για την επίσκεψη και το χρόνο που αφιερώσατε για να αφήσετε σχόλιο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου ,όταν γύρισα απο την επιμόρφωση ,πεινούσα σα λύκος.Τα λυκάκια μου είναι πολύ απαιτητικά επίσης και αν έχει περάσει και η ώρα...